Genezingstijd

Alles wat je moet weten over de genezingstijd van jouw nieuwe kunstwerk

De genezingstijd van een tattoo

Er zijn veel verschillende verhalen over de genezingstijd van een tattoo.

 • De tattoo wordt door middel van naalden in de huid aangebracht. Wanneer de tattoo klaar is zal de huid om de tattoo een beetje rood zijn, dit heeft te maken met het scheren, prikken en schoonmaken van de huid.
 • Binnen enkele uren zal de rode gloed om de tattoo langzaam verdwijnen, de plaats van de tattoo zal eerst nog opgezet blijven en gloeien. Trek vooral de eerste nacht (wanneer de tattoo op plaatsen is gezet als; arm, schouder, onderrug) een oud, doch vooral schoon t-shirt aan, dit omdat er inkten de huid verlaten door wondvocht dat uit de huid vloeit. Het gebeurt vaak dat mensen in paniek raken omdat zij ’s morgens wakker worden en in hun beddengoed de afdruk vinden van de tattoo. Wanneer het shirt ’s morgens aan het shirt zit verkleefd, dan kunt u dit los weken met lauw water. (Vooral niet lostrekken!).
 • Binnen enkele dagen zal er een korst ontstaan op de plaats van de tattoo, smeer de tattoo niet te dik in nu, de korsten worden dan te week en de tattoo krijgt niet voldoende zuurstof om te kunnen genezen. Wanneer de tattoo helemaal niet zal worden ingesmeerd met de voorgeschreven zalf, dan zal hij te droog worden en zal gaan knappen waardoor er door bloedverlies inkt mee de huid uit kan gaan (delen van de tattoo worden hierdoor vaag van kleur). Ook kan hierdoor littekenweefsel ontstaan.
 • De korst zal na enkele dagen iets krimpen, het kan eruit zien alsof de tattoo is gaan vloeien, dit is niet het geval, De tattoo is aan het genezen en het deel wat eruit steekt is al min of meer “vrij” van korst vorming.
 • Tijdens dit genezingsproces kan jeuk optreden, probeer nu niet aan je  tattoo te krabben en er per ongeluk een deel van de korst wordt verwijderd waardoor weer kans op bloeding of littekenweefsel kan ontstaan. Trek nooit aan los zittende korsten, wacht geduldig tot de korst vanzelf is afgevallen.
 • Wanneer alle korsten zijn verdwenen lijkt de tattoo vaag van kleur, dit klopt! De tattoo is nog niet geheel genezen, er zitten nu nog kleine vliesjes over de tattoo heen, na enkele dagen zullen deze vliesjes langzaam verdwijnen, insmeren is nu nog steeds aan te raden.
 • Wanneer alle vliesjes zijn verdwenen, en de huid geen glans meer heeft is de tattoo in zijn geheel genezen.
 • Wat te doen als blijkt dat er na het genezen van de tattoo delen niet goed gepakt hebben? In vrijwel alle gevallen zal de tattoo artiest dit kosteloos voor u bijwerken. Let wel op de garantie periode van de studio, wie te laat zijn afspraak heeft gemaakt, loopt zijn garantie mis en zullen er kosten in rekening worden gebracht.

Bijwerken van outlijnen

 • Bij alleen de outline is minder huidschade veroorzaakt dan bij hele vlakken. Toch moet je rekenen op een genezingstijd van 7 tot 10 dagen en daarna de huid nog wat extra verwennen met een creme.

Wanneer moet u contact opnemen?

 • Wanneer de tattoo ontstoken is.
 • Als de tattoo na 5 dagen nog erg zeer doet.
 • Wanneer er na het genezingsproces nog steeds vage plekken zijn overgebleven.
Contact opnemen
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak snel een afspraak voor een intakegesprek!