Piercings

Creëer jouw persoonlijke stijl

Algemene informatie over piercen en piercings

Wanneer je besloten hebt om een piercing te nemen, is het eerste wat je moet doen een goede piercer zoeken en een kijkje te nemen in zijn of haar studio. Want hygiëne en een steriele omgeving zijn heel belangrijk. Er zijn verschillende soorten piercings en metalen waarmee je gepierced kan worden of die je kan dragen nadat je gepierced bent. De keuze van een piercing ligt aan de soort piercing die je hebt laten doen. In onze shop hebben we een zeer groot assortiment van piercings voor dagelijks gebruik en voor de meer exotische en wilde kanten van jou.

Dit zijn de meest gangbare plaatsen voor een piercing:

Oorlel

De oorlel is de meest gangbare en geaccepteerde plaats voor een piercing. Er is geen specifiek vereiste plaats voor deze piercing. Plaatsing van enkele of meerder piercings worden gedaan met de tussenruimte en gecentreerd naar de smaak van ieder individueel.

Oor kraakbeen

De oneindige keuzes van plaatsen waar men kan piercen maakt deze piercing zeer populair. Bovenkant van de oor, onderkant van de oor, naast de oorlel of elke plaats hier tussenin.

Tragus

Deze piercing is populair bij zowel de man als vrouw, gedragen bij de opening van je oor. Je kan een “BallClosure Ring of een “Barbell” dragen.

Neus

Neuspiercings zijn er sinds het begin van de tijd en kunnen op verschillende plaatsen gedaan worden.

Wenkbrauw

Wenkbrauw piercings hebben aan populariteit gewonnen en zijn in snel tempo een van de meest gevraagde piercings geworden.
De wenbrauw piercing kan geplaatst worden op elke plaats van buitenaf naar binnen toe.

Lip

De lip kan overal rond de mond gepierced worden, zowel aan de bovenkant als onderkant.
Ook net onder de lip, net boven de kin kan gepierced worden gebruikmakend van een “Labret Stud”.

Tong

Man of vrouw, iedereen houdt van deze piercing. Een grote Barbell word in eerste instantie gebruikt voor het zwellen en moet binnen 10 tot 24 dagen verwisseld worden voor een kleinere maat, passend bij de maat van de tong.

Navel

Egyptische royalty droegen regelmatig Navel piercings, dit verspreidde zich snel over de rest van de wereld. Meestal gedragen door vrouwen maar langzaam ook populairder onder de mannen, deze piercing kan overal rond de navel geplaatst worden, tot maximaal vier.
Er is een zeer groot assortiment van Navel piercings beschikbaar.

Tepel

Tepel piercings waren al in de mode ten tijde van Koninging Victoria van Engeland. Deze piercing is voor zowel het mannelijke als vrouwelijke geslacht en is erg sensueel; aantrekkelijk en maakt de tepel groter en meer opvallend. Wordt meestal horizontaal of verticaal geplaatst maar dat is aan de smaak van ieder op zich; Er kunnen twee Piercings in 1 tepel. B.C.R.s en barbells kunnen worden gebruikt voor deze piercing.

Madonna

Deze piercing wordt geplaatst boven de bovenlip en in de wangstreek. Een “Labret Stud” word hiervoor gebruikt, waarvan het bovenballetje er af geschroefd kan worden zodat men deze kan verwisselen voor een ander.

Dit is slechts een kleine greep uit de soorten piercings die wij voor u kunnen doen.

Advies

Na het piercen is het meest belangrijk om de “wond” zo schoon en bacterievrij als mogelijk te houden. Als een nieuwe piercing niet schoon wordt gehouden, heb je de kans dat de piercing gaat ontsteken.

Piercings moeten zoveel mogelijk aan de lucht worden blootgesteld. Dit zal het helingsproces ten goed komen. Je moet je piercing 2 tot 3 keer per dag schoonmaken, na het schoonmaken zeer goed afdrogen daar bacteri ën zeer gek zijn op vochtige plaatsen.

Met piercings in het gezicht is het zaak zeer voorzichtig om te gaan met make-up en haarproducten daar deze kunnen irriteren en de piercing kunnen laten ontsteken.

Tepels en navels zijn iets moeilijker daar deze meestal bedekt zijn door kleding, wees er zeker van geen te strakke kleding te dragen over de piercing. Vermijd materialen die jeuken of warm en zweterig maken daar bacteriën hier gek op zijn.

Mocht je piercing hard aanvoelen, rood of pijnlijk zijn, gebruik dan een flanellen doek gedoopt in heet zeezout water en houdt het stevig op de piercing. Dit trekt alles van binnen naar buiten toe. Wees er zeker van dat je je piercing sieraden zorgvuldig uitzoekt daar sommige metalen ontstekingen kunnen veroorzaken. Mocht je bang zijn voor een allergische reactie op je sieraad dan kun je het beste een sieraad aanschaffen uit onze Titanium collectie, deze worden gemaakt van de hoogste medische kwaliteit. Deze veroorzaken geen allergische reacties, dit is ook de reden dat het wordt gebruikt in pacemakers en ander implantaten.

Onthoudt, besparingen gedaan op Piercing sieraden worden snel vergeten wanneer infecties en allergische reacties medische hulp vereisen.

Afspraak maken
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak snel een afspraak voor een intakegesprek!